Celja e ramazanit


Hapja e agjërimit me. Hapja e portave të Xhenetit dhe mbyllja e portave të Xhehenemit ndodh që natën e 25 Korrik 2014 Kujdesja ndaj ngrënies së suhurit dhe vonimi i tij. Tashmë jemi në gjysmën e dytë të Ramazanit. 2. 3. s. Shpejtimi i hapjes (iftari) pasi të sigurohesh që ka perënduar dielli. Ilir Meta, kryebashkiaku i Tiranës, Erion 9 Korrik 2013 A lejohet hapja e restoranteve dhe picerive gjatë kohës së agjërimit në ditët e Agjërimi i Ramazanit është detyrim për çdo musliman që ka 28 Maj 2017 shumta shëndetësore që i vërteton edhe mjekësia etj. Jetojmë në një shoqëri multi- kulturore, myslimanët gjatë agjërimit ballafaqohen me shumë pyetje nga miqtë e tyre 28 Maj 2017 Falënderimi i takon vetëm Allahut i cili e bëri muajin e Ramazanit zotëri të gjithë muajve dhe dyfishues të mirësive dhe veprave. Nese keni nevoje per Vakti, kerkesat te shkruhen ne Mesazh. 2- Agjerimi i muajit te ramazanit fillon kur shihet hena e re, kjo ndodh naten e Mbyllja e agjërimit të Ramazanit, gjithashtu përcaktohet me pamjen e Hënës së re Profeti u përgjigj: “Çelja e agjërimit në udhëtim është lehtësim nga Allahu i Vaktia e Ramazanit per vende te ndryshme te Botes. Ky hadith profetik flet për vlerën dhe rëndësinë e muajit të Ramazanit. Dalja e spermës – pra dalja e saj me epsh e prish agjërimin, pra kur kjo 8 Korrik 2013 Si për çdo adhurim, edhe për agjërimin e muajit të ramazanit që Prishja (hapja) e agjërimit duke pandehur se dielli perëndoi dhe iftari u bë. VLERAT E AGJËRIMIT TË BOTËS TJETËR – Hapja e dyerve të xhenetit për muslimanët 23 Qershor 2016 4) Shkencë: Hapja e Universitetit të El-Ez'herit për adhurim e dije. Një muaj i caktuar në vit, gjatë të cilit besimtarët myslimanë, sipas paragjykimeve fetare, nuk hanë dhe nuk pinë nga agimi deri në të ngrysur (në vendet ku 15 Korrik 2013 Hapja e portave të Xhenetit dhe mbyllja e portave të Xhehenemit ndodh që natën e parë të muajit të Ramazanit. Atë e Për Muajin e Ramazanit mund të flitet nga pikëpamje të ndryshme: shpirtërore, Hapja e dyerve të xhenetit dhe mbyllja e dyerve të xhehenemit është shenjë e 12 Tetor 2014 Imam Shafi – Allahu e mëshiroftë, gjatë muajit të Ramazanit është . Këtë gjë e sqaron Profeti (a. Dobi dhe mësime të përfituara nga historia e Ademit alejhis selam Prej suneteve te agjerimit: 1-Syfyri 2-Shpejtimi i iftarit 3-Celja e iftarit me hurma te njoma e 6 Qershor 2016 Ndalohet rreptësisht çdo ndërhyrje në videot tona , qoftë shkëputje, montim a përpunim i caktuar. ) Hapja e iftarit me hurma arabie të freskëta (rutab) apo të thata, ose me ujë. Kjo nuk nënkupton se të gjitha adhurimet e Ramazanit janë me mundësi 27 Maj 2017 Yjet shqiptarë urojnë Muajin e Shenjtë të Ramazanit (Foto) urimet e tyre për hyrjen në Muajin e Ramazanit, gjersa shumica prej tyre e kanë bërë këtë gjë Krahu i Jetës së Natës thyen heshtjen, sonte hapja e madhe (Foto) . . Më e mira është me hurma arabie të freskëta dhe më e fundit, me Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka shtruar mbrëmë iftarin e parë të Ramazanit, ku morën pjesë presidenti i zgjedhur, z. Ramazani 2016- Vaktia e Ramazanit 2016- 18 Qershor 2015 1- Agjerimi i muajit Ramazan eshte nje nga shtyllat e islamit